Un alpinist indian, prima persoana care si-a pierdut viata pe Muntele Everest in 2019

Reclame home 1
Reclame home 1

Un alpinist indian a devenit prima persoana care si-a pierdut viata in 2019 pe Muntele Everest, unde un alpinist irlandez este de asemenea dat disparut, au declarat oficiali ai expeditiei, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Ravi Thakar, 28 de ani, a fost gasit mort vineri dimineata in cortul sau, la 7.920 de metri altitudine, ultima oprire inainte de a ajunge pe varful celui mai inalt munte de pe Pamant.

„O operatiune este in curs de desfasurare pentru a-i cobori trupul”, a declarat Mingma Sherpa, de la agentia Seven Summit Treks.

Un alt alpinist care participa la aceeasi expeditie, irlandezul Seamus Lawless, 39 de ani, este cautat dupa ce a alunecat joi intr-o zona situata la 8.300 de metri altitudine.

Cei doi alpinisti faceau parte dintr-o echipa de opt persoane, printre care se numara si Saray Khumalo, prima femeie de culoare din Africa care a ajuns pe „acoperisul lumii”. Anul trecut, cinci persoane si-au pierdut viata pe Everest.

Un soldat din armata indiana a murit pe Muntele Makalu, situat la vest de Everest, unde un alt alpinist indian este dat disparut.

Sezonul de alpinism este in plina desfasurare pe varfurile acoperite de zapada din Nepal, unde se afla opt dintre cei mai inalti 14 munti din lume. Intre sfarsitul lunii aprilie si sfarsitul lunii mai, vremea ofera o perioada scurta de conditii mai putin extreme si mai propice pentru catarari.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole