Un american a platit o taxa la stat cu aproape 300.000 de monede aduse in cinci roabe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un om de afaceri din Statele Unite, aflat intr-o disputa cu Departamentul pentru Vehicule Motorizate (DMV), a platit o taxa in valoare de aproape 3.000 de dolari folosind cinci roabe cu 300.000 de monede, informeaza BBC. Procedura de numarare a banilor a inceput miercuri seara si s-a finalizat joi dimineata, informeaza AGERPRES.

Nick Stafford din Cedar Buff, Virginia, s-a prezentat la ghiseu DMV cu atat de multe monede incat aparatele de numarat bani nu au putut face fata, astfel incat functionarii au avut nevoie de sapte ore pentru a efectua aceasta sarcina si a incasa taxa. Ei au inceput miercuri seara sa numere cele 298.745 de monede totalizand 2.987,45 dolari si au terminat la primele ore ale diminetii urmatoare.

Americanul a recurs la acest gest inedit in semn de protest dupa ce a contactat DMV pentru a primi informatii referitoare la taxa ce ii era impusa si a fost nemultumit de activitatea angajatilor institutiei. Stafford a declarat pentru BBC ca vrea ca departamentele guvernamentale sa fie mai responsabile fata de solicitarile venite din partea cetatenilor. „Nu ar trebui sa conteze daca platesti 300 de dolari pe an impozit pe venit sau 300.000 de dolari, ca mine, deoarece coloana vertebrala a unei democratii incepe cu transparenta guvernamentala, punct”, a spus americanul.

Pentru operatiunea de numarare a monedelor care au cantarit in total 726 de kilograme a fost nevoie de 11 angajati.

Angajatii DMV sunt foarte respectuosi si binevoitori tinand cont de situatie. Intentionam sa stam aici pana e numarat si ultimul banut. Asa ca daca se intampla sa treceti prin fata Lebanon DMV la noapte si vedeti luminile aprinse si toti angajatii inauntru numarand monede, veti sti de ce”, a scris Nick Staffort pe pagina sa de Facebook.

El a explicat ca disputa cu DMV a fost declansata de faptul ca departamentul nu i-a oferit numarul de telefon direct de la care putea primi informatii referitoare la inregistrarea mai multor autovehicule si la plata taxelor aferente acestor operatiuni — dat fiind ca el detine mai multe locuinte in locatii diferite. Dupa ce a completat o solicitare in scris, Stafford a primit un numar de telefon, insa a fost informat ca acesta nu putea fi utilizat pentru furnizarea de informatii publice, noteaza publicatia The Bristol Herald Courier. Atunci, americanul a cerut numerele de la alte birouri similare, iar cand i s-a refuzat solicitarea, s-a adresat unui tribunal.

La inceputul acestei saptamani, un judecator i-a respins cele trei procese pe care le-a intentat DMV si nu a acceptat ca departamentul si angajatii sai sa fie amendati, asa cum a cerut Stafford, mai arata sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2