Un an de inchisoare pentru un prezentator TV care a intervievat un homosexual

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Un prezentator al unei emisiuni de televiziune a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare de un tribunal din Egipt pentru faptul ca a intervievat un homosexual in anul 2018, a anuntat duminica o sursa judiciara, citata de AFP si titrat de Agerpres.

Prezentatorul TV Mohamed al-Gheiti, care s-a declarat de mai multe ori impotriva homosexualitatii, a fost declarat vinovat dupa ce fusese acuzat ca a promovat aceasta orientare sexuala si ca a adus, astfel, o ofensa la adresa religiei. De asemenea, prezentatorul a fost condamnat la plasarea sub supraveghere timp de un an si la plata unei amenzi de 3.000 de lire egiptene (130 de euro), a declarat Samir Sabri, avocatul acuzarii.

Mohamed al-Gheiti poate sa faca apel si, in acest caz, poate sa ramana in libertate in asteptarea noului verdict, cu conditia sa plateasca o cautiune de 1.000 de lire egiptene (50 de euro), potrivit avocatului Samir Sabri, care nu a precizat daca jurnalistul a luat o decizie in acest sens.

In august 2018, prezentatorul egiptean a invitat un barbat gay in emisiunea sa, difuzata de postul privat LTC TV, si a discutat cu acesta despre tematica homosexualitatii in spatiul mass-media. In timpul interviului, invitatul sau, al carui chip a fost blurat pentru a ramane anonim, a dezvaluit ca lucra in industria sexului si a vorbit despre relatia lui cu un alt barbat. Dupa difuzarea acelui interviu, Consiliul suprem de reglementare a mass-media, un organism al statului egiptean, a suspendat emisia postului de televiziune timp de doua saptamani, pentru “violari profesionale”.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, LTC TV nu a respectat interdictia referitoare “la prezenta homosexualilor sau promovarea sloganurilor lor” la televiziune. Consiliul a instaurat acea interdictie dupa ce un drapel in culorile curcubeului – simbol al comunitatii LGBT – a fost arborat in timpul unui concert organizat la Cairo in 2017.

In epoca, autoritatile au lansat o ampla campanie de represiune contra persoanelor suspectate de a fi homosexuale, atragand astfel criticile organizatiilor care militeaza pentru apararea drepturilor omului. Codul Penal egiptean nu interzice explicit homosexualitatea, insa tribunalele folosesc acuzatiile de “dezmat” si “prostitutie” pentru a-i condamna pe homosexuali.

Foto: The Spectator

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2