Un arhipelag brazilian paradisiac va solicita turiştilor dovada unui rezultat negativ la testul COVID-19

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Arhipelagul paradisiac Fernando de Noronha, cel mai mare din Brazilia şi una dintre puţinele zone libere de noul coronavirus, va solicita turiştilor, începând din 10 octombrie, dovada unui rezultat negativ la testul pentru COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile regionale, citate de EFE, informează AGERPRES.

De la 1 septembrie accesul turiştilor în cele 21 de insule este permis doar făcând dovada clinică a vindecării, în cazul în care au fost bolnavi de COVID-19, iar din octombrie, se va cere tuturor vizitatorilor să prezinte un rezultat negativ la testul RT-PCR (nas şi gât) pentru coronavirus, efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

“Este o măsură de mare responsabilitate a guvernului din Pernambuco în combaterea pandemiei, mai ales că, în arhipelagul Fernando de Noronha, nu s-a mai semnalat o contagiere comunitară din luna mai”, a declarat, la o conferinţă de presă, Guilherme Rocha, administratorul insulelor.

O altă măsură “indispensabilă” adoptată de arhipelag este utilizarea de către turişti a aplicaţiei de telefonie mobilă Dycovid-Dynamic Contact Tracing în perioada lor de şedere. Aplicaţia avertizează utilizatorul cu privire la zonele de risc în ceea ce priveşte COVID-19, menţinând însă anonimă identitatea persoanelor contagiate.

În momentul plecării lor din arhipelag, turiştii vor fi nevoiţi să se supună unui nou test RT-PCR.

Accesul gradual al vizitatorilor vindecaţi de COVID-19 a fost primul pas pentru reactivarea turismului în Fernando de Noronha, principala sursă de venituri a arhipelagului cu o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori.

Prin vindecarea a 94 de persoane, fără niciun caz grav şi zero decese de COVID-19, Fernando de Noronha a eradicat în iunie prezenţa coronavirusului, într-o ţară care, potrivit bilanţului de miercuri, a depăşit 4,6 milioane de cazuri confirmate şi se apropie de pragul de 139.000 de morţi.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2