Un astronom a observat un asteroid prabusindu-se pe Luna

Reclame home 1
Reclame home 1

Un astronom spaniol a observat momentul in care un asteroid de dimensiunea unei combine frigorifice s-a lovit de Luna, un fenomen rar pe care a putut sa-l analizeze, conform AFP citata de Agerpres.

La data de 11 septembrie 2013, astronomul Jose Maria Madiedo, de la universitatea Huelva, desfasura niste observatii asupra satelitului natural al Pamantului cand a remarcat o puternica lumina in regiunea Mare Nubium, un bazin selenar acoperit de lava solidificata.

Explozia produsa in urma impactului a avut aceasi luminozitate ca Steaua Polara si a fost vizibila si cu ochiul liber de pe Pamant, conform unui comunicat publicat de Royal Astronomical Society (RAS) din Marea Britanie.

Conform calculelor astronomilor, asteroidul care s-a prabusit pe Luna avea aproximativ 400 de kilograme si un diametru cuprins intre 60 de centimetri si 140 de centimetri. Impactul s-a produs la o viteza de peste 60.000 km/h.

Spre deosebire de Luna, Pamantul este protejat de astfel de evenimente de straturile sale atmosferice. Un asteroid de dimensiunile celui care a cazut pe Luna ar fi fost complet ars in urma frecarii cu atmosfera terestre, neproducand niciun fel de pagube.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole