Un băimărean de 61 de ani a ajuns pe mâna poliției din cauză că a condus beat un autoturism

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 61 de ani din municipiu, care a fost implicat duminică într-un accident rutier soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

Accidentul s-a produs la intersecția străzii Univerității cu strada Luminișului, unde bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat bordura din partea dreapta, producând avarii autoturismului pe care îl conducea.

În urma verificării documentelor și a interogării bazelor de date ale poliției s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere prezența halenei alcoolice, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă, din cauza stării avansate de ebrietate, nu a fost posibilă testarea și a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Împotriva bărbatului s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi propuse măsuri legale. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În total, în acest week-end, polițiștii rutieri maramureșeni au întocmit dosare penale pentru 16 infracțiuni rutiere constatate pe drumurile publice. Astfel, au fost constatate șapte infracțiuni de conducere fără permis, patru de conducere sub influența băuturilor alcoolice, restul fiind alte infracțiuni (conducerea unui vehicul neînmatriculat, refuz de prelevare probe biologice de sânge, etc). Sunt cercetați pentru comiterea acestora 11 bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 61 de ani, informează IPJ.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2