Un baimarean vinde casti audio din lemn in toata lumea

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un designer din Baia Mare face ca numele Romaniei sa se auda peste tot in lume. Antonio Meze a stiut sa imbrace sunetul de inalta fidelitate intr-o forma care se vinde foarte bine: produce casti audio din lemn. La doi ani dupa lansare le vinde pe jumatate de glob si are de gand sa cucereasca toata planeta, relateaza Digi24.

“Intrucat nu am gasit nimic care sa fie confortabil, sa sune bine si sa arate bine, toate in acelasi timp, am decis ca ar trebui sa le proiectez eu”, spune Antonio Meze, fondatorul brandului.

Tanarul din Baia Mare vorbeste in limba engleza ca sa il inteleaga toti clientii lui din lume: din Franta, Germania sau Marea Britanie pana in Statele Unite, Japonia, Hong Kong, Taiwan si Coreea.

Intr-o lume in care succesul de pe piata de hi – tech inseamna produse scoase din filmele stiintifico – fantastice, Antonio a pariat pe trecut. A mizat pe lemn aproape sase ani de cercetare si dezvoltare pentru ca isi dorea perfectiunea! Numai pentru a obtine forma si textura cupelor, lemnul este tratat cu lacuri speciale pana la 45 de zile.

Desi am lucrat in trecut ca si designer de produs pentru diverse agentii si brand-uri, sa duci un produs de la proiectare pana la productie si marketing e cu totul alta poveste.”

“Fiecare pereche de casti e a acelui client. Va fi unica si are si un aspect deosebit. Lemnul da o nuanta, o caldura, o senzatie, sa spun asa. In momentul in care pui mana pe lemn e diferit de orice altceva”, spune Mircea Fanatan, manager si co-fondator.

In plus, castile sunt realizate din componente individuale, prinse cu suruburi, astfel ca orice piesa poate fi, in timp, inlocuita. Calitatea sunetului si design-ul iesit din comun au facut ideea romanilor foarte cautata.

“Exista nise de tot felul, deci orice produs faci, care e bun si interesant, ii poti gasi o piata undeva in lume”, spune Antonio Meze.

Productia de serie se face in Asia, dar centrul de comanda” – cum ii place echipei sa il numeasca, este in orasul natal al lui Antonio, Baia Mare. Aici, 11 tineri entuziasti lucreaza zi de zi pentru a imbunatati face castile si mai performante. Si tot aici gandesc altele noi.

Strategiile de marketing pentru Europa, America si Asia se schiteaza tot in Baia Mare. La fel si planul de vanzari. Cea mai mare parte a castigurilor vine din vanzarile online, iar clientii contribuie si ei la dezvoltare.

“Reactiile au fost tot timpul pozitive pentru ca am incercat tot timpul sa oferim o calitate superioara prin castile noastre, am incercat sa le optimizam pe baza feedback-ului primit de la clientii nostri”, sustine Razvan Horge, social media.

In mai putin de doi ani, mii de artisti si oameni simpli, aflati in cautarea calitatii si designului au devenit clienti ai afacerii pornite de un creier din Maramures.

Calin Lihet, designer de produs: “Confortul inseamna nu doar confortul cand le ai pe cap, ci si confortul pe care ti-l da, confortul vizual pe care il ai cand vezi un produs de genul asta.”

Lorand Czibere, marketing si PR: “Am reusit sa starnim curiozitatea comunitatii de audiofili si chiar si cei care sunt numai entuziasmati de audio si de casti prin design, iar apoi a venit confirmarea sunetului.”

Cu 4 produse lansate deja si inca 6 in lucru, Antonio Meze si echipa au atins un prim varf din visul lor. Urmatorul pas – sa mute productia castilor in Romania si sa atraga in grupul lor si mai multi tineri, la fel de pasionati si dedicati.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *