Un barbat din Marea Britanie, condamnat la inchisoare pe viata pentru planuirea unei „mini-militii” de copii-teroristi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un barbat din Marea Britanie care pregatea o „mini-militie” a copiilor pentru a comite atacuri teroriste la Londra a fost condamnat marti la inchisoare pe viata, transmite Press Association, informeaza AGERPRES.

Umar Haque, in varsta de 25 de ani, un fanatic al Statului Islamic, avea in vedere atacuri cu arme de foc si cu un vehicul-capcana asupra a 30 de importante obiective, inclusiv Big Ben, Garda regala si centrul comercial Westfield.

Haque era acuzat ca si-a recrutat asistenti pentru aceste planuri la o moschee din Barking, in estul Londrei, unde a „spalat creierele” a 16 copii, cei mai mici avand 11 ani, prin exercitii si „jocuri de rol” glorificand terorismul. Baietii au fost „traumatizati” prin expunerea la propaganda SI de catre Haque, conform anchetatorilor. Acuzatul a recunoscut intre altele ca le-a prezentat un film despre SI elevilor de la scoala cu taxa Lanterna cunoasterii, din Leyton (estul Londrei), unde a lucrat.

Cel mai grav aspect in procesul lui Haque consta in atragerea deliberata si sustinuta a copiilor pentru a se alatura unei „mini-militii”, fara stirea parintilor lor, care le plateau participarea la cursurile organizate dupa scoala la moschee. Umar Haque este o amenintare „foarte reala” atat pentru tineri, cat si pentru adulti, a conchis judecatorul Charles Haddon Cave, care si-a exprimat speranta ca acuzatul va „realiza” ca prin actiunile sale a „incalcat Coranul si islamul si legea tuturor oamenilor civilizati”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2