Un barbat a fost condamnat pentru ca a dat ”like” unui articol defaimator pe Facebook, o premiera in Elvetia

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

A da ”like” unui articol defaimator pe Facebook poate avea consecinte nedorite. Este ceea ce a invatat din proprie experienta un cvadragenar elvetian caruia ”i-au placut” mai multe articole care il acuzau pe activistul pentru drepturile animalelor Erwin Kessler de antisemitism si rasism, transmite AGERPRES.

Din acest motiv, internautul de 45 de ani a fost condamnat luni de un tribunal din Zurich pentru defaimare la o amenda cu suspendare de 40 de zile, in valoare de 100 de franci elvetieni (91,67 euro), o premiera in Elvetia, informeaza rts.ch si 24heures.ch.

Cazul dateaza din vara anului 2015, cand barbatul a participat la o discutie pe reteaua sociala intre aparatorii drepturilor animalelor, conform Tages-Anzeiger. Cu aceasta ocazie, el a dat ”like” la sase articole care evocau presupuse pozitii rasiste si antisemite ale presedintelui asociatiei elvetiene contra ”uzinelor de animale” (l’Association Contre Les Usinines d’Animaux, ACUSA).

Asa cum a explicat judecatoarea Catherine Gerwig, aceste texte au incalcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat, potrivit ei, la aceasta calomnie, contribuind la raspandirea acesteia pe scara mai larga.

Acuzatul, care a sustinut ca Erwin Kessler a fost deja condamnat pentru incalcarea legii impotriva rasismului, nu a reusit sa dovedeasca rasismul actual al aparatorului animalelor.

Erwin Kessler a fost condamnat in 1998 pentru incalcarea legii impotriva rasismului din cauza angajamentului sau fata de interzicerea sacrificarii rituale.

Publicatia franceza CNews Matin, care reia stirea, aminteste ca in Franta, insulta pe Facebook va fi considerata publica daca este publicata pe un profil, un grup sau o pagina publica. Daca este lansata in cadrul unui grup privat, o pagina a unei comunitati care are acelasi interes, de exemplu, atunci aceasta va fi considerata insulta non-publica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1