Un biciclist britanic a pedalat in jurul lumii 78 de zile, doborand recordul mondial

home camp2
home camp2
home camp2

Un biciclist britanic, practicant al ciclismului de anduranta, a doborat recordul mondial pentru cea mai rapida traversare a planetei pe bicicleta, parcurgand 29.000 de kilometri in mai putin de 80 de zile, informeaza luni Reuters, transmite AGERPRES.

Mark Beaumont a pedalat 18 ore pe zi si a ars peste 9.000 de calorii in 24 de ore in timp ce traversa Polonia, Rusia, Mongolia, China, Australia si Statele Unite.

”Este vorba despre a tinti catre nivelul urmator”, a spus biciclistul, originar din Scotia, luni, dupa ce a finalizat cursa sub Arcul de Triumf din Paris. ”Nu am mai mers pe propriile picioare de vreo doua luni si jumatate.”

Accidentul in care a fost implicat in Rusia, in cea de-a noua zi, in urma caruia si-a spart un dinte si si-a accidentat cotul, aproape ca l-a facut sa renunte la cursa care, spune ciclistul, l-a transportat intr-o stare ”mentala profunda”, asa cum nu a mai trait inainte.

”E vorba despre privarea de somn. Dupa saptamani si saptamani, in mintea ta se da o batalie teribila. Trebuie sa hotarasti ca nu te vei opri niciodata”, a spus acesta.

Calatoria a durat 78 de zile, 14 ore si 40 de minute. Recordul anterior era detinut de neozeelandezul Andrew Nicholson, care a reusit sa termine traseul in 123 de zile.

Un reprezentat al Guinness World Record i-a inmanat biciclistului doua certificate pentru omologarea celor doua recorduri mondiale: unul pentru completarea traseului in jurul lumii, un altul pentru cea mai mare distanta parcursa pe bicicleta intr-o singura luna.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *