Un bistritean conduce maratonul de la Cercul Polar de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru a doua oara consecutiv, bistriteanul Tibi Useriu conduce in cel mai greu maraton din lume, la Cercul Polar de Nord. Este singurul concurent care a castigat si s-a reintors in crancena competitie. Mii de sustinatori il incurajeaza pe retelele de socializare, iar vestile sunt bune: In cursul zilei de ieri, Tibi a reusit sa se distanteze de urmatorul concurent din clasament. Acum urmeaza partea cea mai grea a competitiei.

La trei zile de la startul in ultramaratonul arctic, Tibi Useriu a trecut de jumatatea traseului. A parcurs mai bine de 300 de kilometri si se indreapta spre al saselea din cele opt puncte de control.

“Absolut orice incurajare venita de la fiecare dintre voi, orice gand bun ajunge pe cai misterioase la mine. Stiu ca, la momentul oportun, toate aceste ma vor impinge cu un pas mai departe.

Nu va puteti imagina cat de mult conteaza sa simt ca nu alerg singur in aceasta pustietate ostila, unde exista 23 de moduri diferite de a exprima cuvantul ‘zapada’ ”, a transmis bistriteanul pe pagina personala de facebook.

Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord este o competitie in care putini oameni de pe planeta au curaj sa se inscrie. 566 de kilometri trebuie parcursi pe jos, prin ger naprasnic si vant cumplit. Concurentii duc cu ei pe sanii provizii si haine. In cele opt puncte de control de pe traseu se pot odihni si isi pot prepara singuri mancare. Adapostul si apa calda sunt singurele facilitati puse la dispozitie de organizatori.

Tibi Useriu din judetul Bistrita – Nasaud a castigat competitia anul trecut, parcurgand distanta in 172 de ore.

sursa foto: facebook

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2