Un brazilian a creat bicicleta care poate merge si pe apa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bicicleta apaUn arhitect brazilian a prezentat marti o bicicleta care ruleaza atat pe uscat, cat si pe apa, in scopul de a atrage atentia asupra unor noi forme de transport in orasele mari, informeaza AFP citata de Agerpres.

„Vreau sa-i incit pe oameni sa se gandesca la noi forme de mobilitate urbana care utilizeaza energia curata”, a spus Argus Caruso Saturnino, in varsta de 40 de ani, de pe malul lagunei de la Rio de Janeiro unde vor avea loc probele de navigatie din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016.

‘Bikeboat InVenta’, bicicleta care poate naviga, inventata de Saturnino, cunoscut deja pentru faptul ca a calatorit in 28 de tari pe bicicleta in acelasi scop, are doi metri lungime si 90 centimetri latime. Ea cantareste 30 de kilograme si a fost echipata cu flotoare, o elice si o vela.

Ideea, spune el, este ca ‘Bike InVenta’ poate deveni un mijloc de transport in orase cu lagune si rauri si poate servi in caz de trafic intens sau inundatii.

De asemenea, ea poate servi ca vehicul suport pentru amatorii de navigatie sau pur si simplu in timpul liber.

Construita din lemn si rasina pentru scop naval, cu o panza mare, „acest prototip este o provocare pentru oameni sa nu devina sclavi ai masinii si sa caute alte mijloace de transport”. Orasele sunt prea poluate si trebuie sa cream mijloace care utilizeaza energia curata si puterea corpului, sustine Saturnino, citat de AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole