Un britanic a fost declarat vinovat pentru uciderea a doi fluturi dintr-o specie rara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un colectionar britanic a fost condamnat de un tribunal din Bristol pentru ca a ucis doua exemplare de Marele Albastru (Phengaris arion, clasa Maculinea), cea mai rara specie de fluturi din Marea Britanie, protejata si foarte populara in epoca Victoriana, informeaza vineri France Presse, transmite AGERPRES.

Philip Cullen, de 57 de ani, a fost declarat vinovat de judecatori pentru a fi ”ucis, capturat si posedat fluturi din specia Marele Albastru”. „Acesta este un caz unic, nu a existat niciodata o urmarire penala pentru capturare si ucidere (de fluturi) in trecut”, a remarcat procurorul Kevin Withey. Infractorul risca o pedeapsa cu inchisoarea. Verdictul va fi anuntat la 7 aprilie.

Cullen a fost vazut cand incerca sa prinda Maculinea arion in doua situri protejate din Gloucestershire, apoi in Somerset (sud-vest) ziua urmatoare. Politia i-a perchezitionat domiciliul din Bristol in februarie 2016 si a gasit o multime de fluturi morti, inclusiv doua exemplare de Marele Albastru.

Anchetatorii au dat de urma colectionarului pe e-Bay, unde negocia fluturii. El a pretins ca i-a cumparat de la ferme din Europa.

Recenzati din 1795, fluturii din specia Marele Albastru au disparut din Marea Britanie in 1979, apoi au fost reintrodusi din Suedia in 1983 in aproximativ zece situri protejate. Conform ONG-ului Butterfly Conservation, exista o piata neagra pentru aceasta specie de fluturi, care sunt comercializati cu 200 — 300 de lire sterline (230 pana la 350 de euro) bucata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2