Un britanic a inotat 157 de zile in jurul Regatului Unit si a doborat un record mondial

home camp2
home camp2
home camp2

Aventurierul britanic Ross Edgley a fost coplesit de emotie cand a pus piciorul pe uscat dupa ce a devenit prima persoana care a inotat in jurul Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, relateaza duminica Press Association, informeaza AGERPRES.

Trei sute de inotatori l-au insotit pe barbatul in varsta de 33 de ani in cea de-a 157-a zi a cursei sale, cu o lungime totala de 2.883 kilometri in jurul Marii Britanii, incheiata duminica in Margate din comitatul Kent, locul de unde a luat startul, la 1 iunie.

Dupa ce a parasit orasul din Kent in prima zi a lunii iunie, Edgley a inotat in sensul invers acelor de ceasornic si nu a mai pus piciorul pe uscat.

Inainte de a porni in aventura, britanicul a estimat ca va avea nevoie de circa o suta de zile. ”Imi pare rau ca am intarziat”, le-a spus el membrilor familiei care l-au intampinat duminica pe plaja, impreuna cu sute de alte persoane.

Edgley a recunoscut ca este putin cam ametit dupa cinci luni petrecute pe apa, fie inotand, fie la bordul barcii care l-a insotit, si a declarat ca se simte emotionat.

”A trebuit sa-mi pun ochelarii de inot. Devenisem foarte emotionat. Am crezut ca o sa cad. Si apoi am inceput sa alerg… a fost o greseala. Eram foarte ametit”, a marturisit inotatorul pentru Red Bull TV.

Edgley a inotat pana la douasprezece ore pe zi, chiar si noaptea, si a avut de infruntat numeroase pericole, precum curenti puternici, temperatura scazuta a apei, furtuni si meduze.

Aventura si-a spus cuvantul asupra corpului sau din cauza expunerii prelungite la apa sarata si a costumului de inot.

Edgley a fost insotit in cursa de navigatorul Matthew Knight care l-a sustinut de la bordul catamaranului Hecate.

In cea de-a 74-a zi a calatoriei pe apa in jurul tarmului Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, la 14 august, britanicul a doborat recordul mondial pentru cea mai lunga deplasare inot. Precedentul record a fost detinut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile inotand in Oceanul Atlantic, in 1998.

Edgley, care provine din orasul Grantham situat in comitatul Lincolnshire, este de mult timp pasionat de exploratorii britanici si a pornit in aceasta aventura deoarece nimeni nu a mai inotat in jurul Regatului Unit.

In luna aprilie 2016, britanicul a parcurs urcand pe o sfoara o distanta echivalenta cu inaltimea varfului Everest, tentativa ce i-a luat nouasprezece ore, iar cu doua luni inainte a incheiat un maraton tractand o masina, precizeaza Press Association.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *