Un caine labrador recrutat de CIA a fost ”exmatriculat” dupa ce a refuzat sa detecteze bombe

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

CIA a incercat totul pentru a o face pe Lulu sa devina interesata de detectarea bombelor. Insa, dupa cateva saptamani petrecute in cadrul centrului de educatie canina din cadrul Agentiei Centrale de Informatii din Statele Unite concluzia a fost evidenta: acest caine labrador negru avea alt destin, informeaza AGERPRES.

Cainele antrenat sa adulmece materiale explozive a fost unul dintre cei mai promitatori recruti din noua promotie de pui, insa CIA a anuntat miercuri ca a fost nevoita sa renunte la Lulu, care isi pierduse interesul pentru aceasta activitate, dupa cum arata AFP.

“Ne va fi dor de Lulu, insa decizia luata a fost cea potrivita, atat pentru ea cat si pentru noi si ii dorim tot binele in noua ei viata!”, a scris Agentia pe contul sau de Twitter.

CIA a dat asigurari, in cadrul unui comunicat, ca pentru echipa sa canina “este imperativ” ca animalele sa aprecieze munca pe care o desfasoara.

“Uneori, chiar si atunci cand puii au rezultate bune si au invatat cum sa detecteze mirosul de explozivi, devine clar ca (…) nu este o viata (potrivita — n.r.) pentru ei”.

Acesta a fost si cazul acestui retriever, dupa doar cateva saptamani la centrul de educatie canina.

“Cateodata puiul se plictiseste, are nevoie doar de mai mult timp pentru joaca sau de mai multe provocari, alteori ii trebuie o pauza sau exista o mica problema fizica, precum o alergie alimentara”, a detaliat Agentia. Insa, in cazul acestui labrador “a devenit evident ca problema nu era temporara”. ”Lulu nu mai era interesata de cautarea explozibililor.

Lulu traieste in prezent alaturi de instructorul sau care a adoptat-o.

Intr-o fotografie publicata de CIA pe Twitter Lulu poate fi vazuta intinsa pe un covor, in pozitie confortabila, langa noul sau prieten, Harry, un alt labrador negru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *