Un canadian care si-a pierdut familia in urma prabusirii unui Boeing 737 MAX acuza constructorul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un canadian, care si-a pierdut familia in urma prabusirii unui Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines, a acuzat miercuri constructorul american ca a incercat sa oculteze defectele avionului, informeaza joi AFP si Agerpres.

Paul Njoroge si-a pierdut sotia, cei trei copii si soacra atunci cand avionul Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a zdrobit de sol in Etiopia, la 10 martie, la scurt timp dupa ce a decolat. Toti cei 157 de oameni care se aflau in avion au murit. Barbatul a depus miercuri marturie la Washington, in fata unei subcomisii a Camerei Reprezentantilor, in timpul unei audieri asupra securitatii aeriene.

“La trei saptamani de la moartea familiei mele, (….) Boeing a deturnat atentia de la cauzele fundamentale ale accidentului, care sunt defectiunile de conceptie la aeronavele 737 MAX si la sistemul MCAS, si a inceput sa vorbeasca despre ‘eroarea unui pilot strain'”, a declarat Njoroge.

Cele doua catastrofe aviatice in care au fost implicate aparate 737 MAX, in Etiopia si in Indonezia, s-au soldat cu 346 de morti. Drept cauza a accidentelor este pusa in discutie o defectiune la sistemul automat numit MCAS (sistem de augmentare a caracteristicilor de manevrare). Potrivit lui Njoroge, atitudinea companiei Boeing a deturnat atentia de la necesitatea de “a corecta adevaratele cauze ale accidentului” si constituie “o insulta la adresa umanitatii”.

In iunie, un politician american a evocat responsabilitatea echipajului in prabusirea care a avut loc in Etiopia, acuzatie pe care presedintele Ethiopian Airlines a respins-o ca fiind “profund dezinformata”.

In momentul prabusirii zborului Ethiopian Airlines, pilotii erau deja ingrijorati de nivelul de securitate al 737 MAX dupa accidentul survenit in octombrie 2018 in Indonezia in care a fost implicat un aparat de acelasi tip apartinand companiei Lion Air, accident care s-a soldat cu 189 de morti.

Foto: Daily Express, Insider

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2