Un canadian care si-a pierdut familia in urma prabusirii unui Boeing 737 MAX acuza constructorul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un canadian, care si-a pierdut familia in urma prabusirii unui Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines, a acuzat miercuri constructorul american ca a incercat sa oculteze defectele avionului, informeaza joi AFP si Agerpres.

Paul Njoroge si-a pierdut sotia, cei trei copii si soacra atunci cand avionul Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a zdrobit de sol in Etiopia, la 10 martie, la scurt timp dupa ce a decolat. Toti cei 157 de oameni care se aflau in avion au murit. Barbatul a depus miercuri marturie la Washington, in fata unei subcomisii a Camerei Reprezentantilor, in timpul unei audieri asupra securitatii aeriene.

“La trei saptamani de la moartea familiei mele, (….) Boeing a deturnat atentia de la cauzele fundamentale ale accidentului, care sunt defectiunile de conceptie la aeronavele 737 MAX si la sistemul MCAS, si a inceput sa vorbeasca despre ‘eroarea unui pilot strain'”, a declarat Njoroge.

Cele doua catastrofe aviatice in care au fost implicate aparate 737 MAX, in Etiopia si in Indonezia, s-au soldat cu 346 de morti. Drept cauza a accidentelor este pusa in discutie o defectiune la sistemul automat numit MCAS (sistem de augmentare a caracteristicilor de manevrare). Potrivit lui Njoroge, atitudinea companiei Boeing a deturnat atentia de la necesitatea de “a corecta adevaratele cauze ale accidentului” si constituie “o insulta la adresa umanitatii”.

In iunie, un politician american a evocat responsabilitatea echipajului in prabusirea care a avut loc in Etiopia, acuzatie pe care presedintele Ethiopian Airlines a respins-o ca fiind “profund dezinformata”.

In momentul prabusirii zborului Ethiopian Airlines, pilotii erau deja ingrijorati de nivelul de securitate al 737 MAX dupa accidentul survenit in octombrie 2018 in Indonezia in care a fost implicat un aparat de acelasi tip apartinand companiei Lion Air, accident care s-a soldat cu 189 de morti.

Foto: Daily Express, Insider

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *