Un cercetator din Regatul Unit sustine ca a incetinit printr-o metoda simpla atacul WannaCry

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un tanar cercetator in domeniul securitatii cibernetice a descris sambata pentru agentia France Presse modalitatea simpla pe care sustine ca a gasit-o pentru a incetini atacul WannaCry, un asalt de tip ransomware de o amploare fara precedent, la scara mondiala, informeaza AGERPRES.

Informaticianul, care nu si-a dezvaluit identitatea, afirma ca a descoperit accidental cum poate fi franata raspandirea WannaCry, prin simpla inregistrare a domeniului de internet cu acest nume, care a costat doar cativa dolari.

“In general, un malware este legat de un nume de domeniu neinregistrat”, a explicat el pe contul de Twitter @Malwaretechblog. In momentul inregistrarii, spune cercetatorul, nu stia daca astfel va fi oprita raspandirea virusului informatic.

National Cyber Security Centre (NCSC), centrul britanic pentru securitate cibernetica, l-a felicitat calduros pe tanar pe forumurile de specialitate, iar blogul acestuia a fost publicat pe site-ul de internet al NCSC.

NCSC a declarat pentru AFP ca MalwareTech este o organizatie privata, iar cel pe care l-a numit “eroul” zilei nu este unul dintre angajati, ci eventual un colaborator la care s-a apelat pentru cunostintele sale de specialitate.

“A reusit clar sa limiteze propagarea” WannaCry, a dat asigurari agentiei France Presse specialistul in securitate cibernetica Marco Cova de la Lastline. Un alt expert, Laurent Marechal de la McAfee, a fost mai prundent in declaratii: “Numele de domeniu respectiv este singurul implicat? Este prea devreme sa ne pronuntam. E foarte posibil ca programul sa se modifice sub alte forme”.

Malware-ul WannaCry perturba in prezent activitatea a multor firme si organizatii din aproximativ 100 de tari. Atacurile de tip ransomware cripteaza datele de pe computerele infectate, facandu-le inaccesibile pentru detinatorii de drept, care sunt uneori santajati pentru a le recupera.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1