Un chinez, amendat pentru ca a incercat sa scoata ilegal din Sri Lanka 200 de scorpioni vii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un chinez arestat pentru a incercat sa scoata din Sri Lanka 200 de scorpioni vii pentru a-i duce in China, probabil pentru a le extrage veninul, a fost amendat si eliberat, au declarat miercuri oficiali vamali, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

Cetateanul chinez, in varsta de 30 de ani, a ascuns 200 de scorpioni in bagaj, insa a fost prins luni dupa ce i s-a cerut sa-si trimita geanta sa fie scanata la vama.

“Barbatul a sustinut ca voia sa-i vanda ca animale ornamentale, insa credem ca intentiona sa extraga veninul necesar in scopuri medicale”, a declarat un purtator de cuvant al serviciului vamal, Sunil Jayaratna.

Cetateanul chinez, care a ajuns in Sri Lanka cu o viza de turist, a calatorit in mai multe sate din tara si a strans scorpionii cu ajutorul localnicilor.

“Barbatul pare sa aiba experienta in contrabanda cu astfel de animale, avand in vedere ca a ascuns scorpionii intr-un compartiment special pregatit in bagaj”, a mai spus oficialul sri-lankez.

Cetateanul chinez a fost amendat cu 100.000 de rupii (552 de dolari). El a platit amenda si a plecat din tara.

Este nevoie de autorizatie pentru a exporta scorpioni, orice animal sau specii de plante din Sri Lanka si oricine doreste sa face acest lucru trebuie sa dea o declaratie detaliata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *