Un chinez, amendat pentru ca a incercat sa scoata ilegal din Sri Lanka 200 de scorpioni vii

PNL

Un chinez arestat pentru a incercat sa scoata din Sri Lanka 200 de scorpioni vii pentru a-i duce in China, probabil pentru a le extrage veninul, a fost amendat si eliberat, au declarat miercuri oficiali vamali, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

Cetateanul chinez, in varsta de 30 de ani, a ascuns 200 de scorpioni in bagaj, insa a fost prins luni dupa ce i s-a cerut sa-si trimita geanta sa fie scanata la vama.

“Barbatul a sustinut ca voia sa-i vanda ca animale ornamentale, insa credem ca intentiona sa extraga veninul necesar in scopuri medicale”, a declarat un purtator de cuvant al serviciului vamal, Sunil Jayaratna.

Cetateanul chinez, care a ajuns in Sri Lanka cu o viza de turist, a calatorit in mai multe sate din tara si a strans scorpionii cu ajutorul localnicilor.

“Barbatul pare sa aiba experienta in contrabanda cu astfel de animale, avand in vedere ca a ascuns scorpionii intr-un compartiment special pregatit in bagaj”, a mai spus oficialul sri-lankez.

Cetateanul chinez a fost amendat cu 100.000 de rupii (552 de dolari). El a platit amenda si a plecat din tara.

Este nevoie de autorizatie pentru a exporta scorpioni, orice animal sau specii de plante din Sri Lanka si oricine doreste sa face acest lucru trebuie sa dea o declaratie detaliata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1