Un conflict cu Iranul ar fi ”mama razboaielor”, avertizeaza presedintele Rouhani

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat duminica Statele Unite ale Americii sa nu se ”joace cu coada leului”, dand asigurari ca un conflict cu Teheranul ar insemna ”mama tuturor razboaielor”, declaratie ce survine cu cateva ore inaintea unui discurs asteptat al secretarului de stat american privind Iranul, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Voi declarati razboi si apoi vorbiti despre vointa de a sustine poporul iranian”, a declarat Rouhani, adresandu-se omologului sau american Donald Trump in cursul unei reuniuni a diplomatilor iranieni la Teheran.

“Nu puteti sa provocati oamenii impotriva securitatii si intereselor lor”, a declarat el in timpul acestui discurs televizat.

Rouhani a avertizat din nou ca Iranul ar putea inchide stramtoarea strategica Ormuz, care controleaza Golful si pe unde ar trece pe cale maritima aproximativ 30% din petrolul mondial.

“Noi suntem garantul securitatii acestei stramtori dintotdeauna, deoarece mereu am spus sa nu va jucati cu coada leului, altfel veti regreta”, a avertizat el.

Rouhani a vorbit cu cateva ore inainte de un discurs asteptat al secretarului de stat american Mike Pompeo privind Iranul, in timp ce Statele Unite incearca sa sporeasca presiunea asupra Republicii Islamice Iran dupa retragerea acesteia din acordul istoric din 2015 privind dosarul nuclear iranian.

“Ori de cate ori Europa a cautat un acord cu noi, Casa Alba a semanat discordie”, a spus Rouhani. ”Nu trebuie sa credem ca Casa Alba va ramane pentru totdeauna la acest nivel de opozitie fata de dreptul international, impotriva lumii musulmane”, a mentionat de asemenea presedintele iranian.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2