Un crab de zapada, vandut la licitatie in Japonia la pretul record de 41.600 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un crab de zapada din Japonia a fost vandut joi pentru cifra record de 5 milioane de yeni (41.600 de euro) la prima licitatie a sezonului din portul Tottori, in vestul tarii, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Crabul respectiv, cu o greutate de 1,24 kilograme si o cochilie de 14,6 centimetri, a fost prins marti la inceputul sezonului de pescuit si achizitionat prin intermediul companiei de vanzare a crabilor Kanemasa Hamashita Shoten, potrivit datelor facilitate de autoritatile locale.

Suma platita pentru acest exemplar reprezinta dublul cifrei de 2 milioane de yeni (16.600 de euro) oferita de acelasi cumparator, la prima licitatie a sezonului din 2018, si care la momentul respectiv a fost considerata de Guinness World Records cea mai mare suma platita vreodata pentru un crab.

Aceasta suma este mai mare si decat cele 3 milioane de yeni (25.000 de euro) platite miercuri pentru un alt crab de zapada, in greutate de 1,2 kilograme, la prima licitatie a sezonului organizata in localitatea vecina Shinonsen.

Crabul cumparat la licitatia din Tottori va fi vandut unui restaurant din districtul comercial Ginza din Tokio, potrivit companiei Kanemasa Hamashita Shoten.

Crabul de zapada, cunoscut sub numele de ‘zuwaigani’ in Japonia, este un crustaceu cu picioare lungi si subtiri care se pescuieste mai ales iarna si care este foarte apreciat pe plan culinar datorita gustului sau deosebit de bun.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2