Un crocodil de 600 de kilograme, capturat in nordul Australiei dupa zece ani de cautari

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Padurarii din Teritoriul de Nord (Australia) au capturat unul dintre cei mai mari crocodili din regiune dupa o cautare care a durat un deceniu, informeaza marti Xinhua, transmite AGERPRES.

Exemplarul mascul de crocodil de apa sarata, cu o lungime de 4,71 de metri si o greutate de 600 de kilograme, a fost prins luni seara de padurari in zona raului Katherine, la 320 kilometri sud de Darwin.

Tot luni a fost capturat un alt crocodil, de 2,37 metri, in acelasi rau, la aproximativ 60 de kilometri in aval de o localitate cu o populatie de 6.000 de persoane.

Zvonurile cu privire la crocodilul monstruos au circulat in zona dupa ce in anul 2008 a fost observata pentru prima data coada lui gigantica, in apropierea unei rampe pentru barci.

Padurarii Chris Heydon si John Burke din cadrul Northern Territory Parks and Wildlife au declarat ca gasirea unui crocodil de peste 4,5 metri in sistemul raului Katherine este un lucru iesit din comun.

”Avem in medie un crocodil de 4,2 metri in majoritatea anilor, insa niciodata atat de mare”, a declarat Burke, marti, pentru Fairfax Media.

”Capturarea mai multor crocodili in aval face mai putin probabila gasirea unuia in apropierea orasului Katherine”, a adaugat el.

In urma cu doua saptamani au fost amplasate capcane in sistemul cursului de apa dupa ce, la inceputul acestui an, trei crocodili de mari dimensiuni au fost observati in timpul zborurilor de monitorizare a zonei.

Odata prins, crocodilul de 4,71 metri a fost sedat si scos din rau.

Potrivit lui Burke, captura ar trebui sa constituie o avertizare cu privire la recomandarea de a nu inota in apele Teritoriului de Nord.

”Desi acesta este cel mai mare crocodil pe care l-am prins in raul Katherine, sunt unii si mai mari acolo care vin din raul Daly”, a subliniat el.

In urma celor doua capturi, numarul total al crocodililor de apa sarata prinsi in Teritoriul de Nord in 2018 a ajuns la 188, sapte dintre acestia fiind gasiti in raul Katherine, precizeaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *