Un cunoscut grup de restaurante american a anuntat ca va elimina bacsisul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bacsisUn grup de restaurante care include unele dintre cele mai cautate localuri din Manhattan a anuntat recent ca va recurge la masura revolutionara a eliminarii bacsisului, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Cunoscutul grup Union Square Hospitality Group isi va pune in practica noua politica la sfarsitul lunii noiembrie, aliniindu-si restaurantele la practicile adoptate de localuri din Europa si Asia in care bacsisul lipseste cu desavarsire sau este pastrat la minim.

Intr-o declaratie, grupul american cu 1.800 de angajati, printre ale carui restaurante se numara localuri extrem de cautate precum Gramercy Tavern si Union Square Cafe, a precizat ca a ajuns la aceasta concluzie revolutionara “dupa un dialog atent la nivelul companiei”.

Aceasta noua politica a companiei va fi inaugurata la The Modern, restaurantul exclusivist al Muzeului de Arta Moderna din New York (MoMA), urmand ca pe parcusul anului viitor alte restaurante din grupul condus de Danny Mayer sa ii urmeze exemplul.

Proprietarii lantului nu au specificat insa modul in care personalul va fi compensat pentru pierderea bacsisului, insa au dat asigurari ca preturile meselor “nu vor diferi mult fata de ceea ce clientii platesc in prezent”.

Pe de alta parte, cel mai cunoscut site american dedicat gastronomiei si gurmanzilor, Eater.com, avertiza ca politicile similare adoptate de alte restaurante, cum ar fi Aster din San Francisco, au avut o viata scurta.

Potrivit site-ului mentionat, o decizie de a elimina bacsisurile este riscanta, atat pentru ca poate indeparta clientii, nemultumiti de preturile care vor creste initial cu 20-25%, cat si pentru ca se va dovedi nepopulara in randurile personalului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2