Un cutremur violent, cu magnitudinea 7,3, a lovit astazi estul Indoneziei

Un cutremur violent, cu magnitudinea 7,3, a lovit luni estul Indoneziei si a fost resimtit pana in Australia, fara a declansa o alerta de tsunami, informeaza AFP, citand Institutul de geofizica american USGS, titreaza Agerpres.

Seismul s-a produs la o adancime de 208 de kilometri in marea Banda, in sudul arhipelagului Molucelor, la ora locala 11:53 (02:53 GMT), a declarat sursa. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific nu a emis o alerta dupa acest seism, produs la o mare adancime.

Agentia indoneziana de geofizica (BMKG), care a estimat la 7,7 magnitudinea cutremurului, a indicat ca seismul s-a resimtit pana in Bali, la sute de kilometri distanta, in timp ce locuitorii orasului Darwin, din nordul Australiei, sustin la randul lor ca au resimtit cutremurul. Cu putin timp inainte, un alt seism, cu magnitudinea 6,1, a lovit provincia Papua, la extremitatea estica a arhipelagului indonezian. Acest cutremur, produs la o adancime de 21 de kilometri, a avut epicentrul la 240 kilometri vest de orasul Abepura, potrivit institutului american. Nu au existat informatii despre eventuale victime sau pagube imediat dupa aceste doua cutremure.

Indonezia – un arhipelag de 17.000 de insule si insulite, format prin convergenta a trei mari placi tectonice (indo-pacifica, australiana si eurasiatica) – este situata pe cercul de foc al Pacificului, o zona cu o intensa activitate seismica.

Anul trecut, un seism cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami in Palu, pe insula Celebes, a lasat in urma sa peste 2.200 de morti si mii de persoane disparute.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1