Un an de la descinderea in forta a DNA la Primarie. Catalin Chereches era retinut

Pe 26 aprilie 2016, mai multi procurori ai DNA au descins in forta la Primaria Baia Mare, retinandu-l pe primarul Catalin Chereches sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Conform comunicatului DNA de la acea vreme, in cursul anului 2014, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus denuntatorului Cristian Span sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

In continuare, inculpatul Chereches Catalin i-a promis acesteia sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului.

Astfel, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, inculpatul Chereches Catalin a pretins si a primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar.

De asemenea, in perioada imediat urmatoare, inculpatul Chereches Catalin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala.

La data de 14 aprilie 2016, pentru o alta transa de bani, in acelasi cuantum, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului.

In legatura cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

In acelasi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Chereches Catalin fiind gasita suma de 25.000 lei.

Anterior, la data de 25 aprilie 2016, la solicitarea inculpatului, din aceeasi suma pretinsa cu titlu de mita, denuntatorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro in contul unei datorii.

O zi mai tarziu, acesta era arestat preventiv, iar pe 20 mai 2016 procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a edilului.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie 2015 – septembrie 2015, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

In 27 mai, Catalin Chereches a fost incarcerat la Penitenciarul Gherla, de unde a iesit in 10 august.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. codruta

    speram ca Justitia sa-si faca datoria.. speram ca acesti domni parlamentari sa nu emita legi care sa gratieze coruptii…speram ca acuzatul Chereches sa primeasca ceea ce merita, respectiv o condamnare de aproximativ 5 ani cu executare…. speram ca acest oras, Baia Mare, sa revina in sfarsit la cursul normal, la o viata normala, la o dezvoltare normala….

    Reply
  2. ioan

    Iata FOTO este exact aceeasi si mai ales cu aceeasi GARDIENI ca si pe vremea d-lui Anghel,, care n-a scapat MARI SPERANTE CA nici acest puscarias chereches sa nu scape nepedepsit dupa fapte,, orasul indatorat cu 30milioane EURO<< nu dorim RAU NIMANUI DAR ATUNCI CAND ESTI TALHAR SA FII PEDEPSIT MULT DE TOT!!!!!!!!!!!!!! chiar daca mata este parlamentar noi speram intr-o judecata dreapta ca de aceea se tot amana ca-i acolo masa ,, alta persoana cu probleme a banului public !!!!!!!!!!!!!!!insa noi baimarenii multi dintre noi au votat-o acum ne MERITAM SOARTA !!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1