Un deputat britanic propune transformarea Palatului Westminster in hotel de lux

home camp2
home camp2
home camp2

Un fost ministru britanic propune transformarea cladirii Parlamentului din Londra – emblema a capitalei britanice si una din cele mai cunoscute din lume – intr-un hotel de lux si obiectiv turistic, relateaza marti Xinhua, informeaza AGERPRES.

Deputatul Ed Vaizey, fost ministru pentru industria digitala, a afirmat intr-un interviu acordat revistei Building Design ca palatul Westminster ar trebui “inchis” pentru a fi transformat in “cladire de patrimoniu si hotel de lux”, iar legislativul mutat intr-un complex modern, nou construit la Birmingham – al doilea mare oras al Angliei, la 200 km de Londra.

Propunerea sa vine in contextul in care legislatorii britanici, atat din Camera Comunelor, cat si din Camera Lorzilor, ar urma sa isi mute, temporar, activitatea in alta parte, in vederea unei ample operatiuni de renovare care va avea loc la Westminster, estimata la 3,5-4 miliarde de lire si considerata cea mai mare din istoria sa. Aripa cea mai veche a palatului, Westminster Hall, are peste 900 de ani, restul complexului fiind reconstruit in secolul al XIX-lea, dupa ce cladirile medievale ale parlamentului au fost distruse intr-un incendiu.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *