Un deputat venezuelean acuza vamesii ca l-au batut si i-au confiscat pasaportul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul Jorge Millan din opozitia venezueleana a afirmat sambata ca a fost lovit de vamesi si militari din tara sa, la intoarcerea din Statele Unite, pentru a i se confisca pasaportul, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

“La vama mi s-a cerut pasaportul; am raspuns ca este netransmisibil. (…) Apoi a sosit un maior de armata care m-a insultat si m-a fortat sa predau pasaportul. Cativa agenti m-au batut pana mi l-au sustras”, a relatat intr-o conferinta de presa parlamentarul din partidul Primero Justicia (Intai Dreptate).

El a sustinut ca, pentru a-l impiedica sa anunte incidentul de la aeroportul Maiquetia din Caracas, i s-a luat si telefonul mobil, care a fost deteriorat.

Millan se intorcea acasa din SUA, unde participase la o reuniune a Internationalei Socialiste pentru pregatirea referendumului simbolic organizat duminica de opozitia din Venezuela impotriva presedintelui Nicolas Maduro si a proiectului de reforma constitutionala lansat de acesta.

“Incearca sa le inchida gura deputatilor. Vom continua sa luptam ca Venezuela sa fie o tara libera”, a mai spus parlamentarul.

Acesta nu este singurul oficial venezuelean victima a unor masuri similare. Miercuri, procurorul general Luisa Ortega, cunoscuta ca disidenta, a anuntat ca i-a unui colaborator de-al sau care urma sa o reprezinte la o conferinta in Argentina i-a fost anulat pasaportul. In ultimele luni, le-au fost retrase pasapoartele si altor membri ai opozitiei, printre care fostul candidat la presedintie Henrique Capriles.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2