Un diamant cu o istorie regala de 300 de ani, “Farnese Blue”, vandut la licitatie cu 6,7 milioane de dolari

Un diamant albastru celebru, intitulat “Farnese Blue”, care a facut parte timp de peste 300 de ani din colectiile mai multor familii regale europene, a fost vandut cu 6,7 milioane de franci elvetieni (6,7 milioane de dolari) la o licitatie organizata marti la Geneva, depasind estimarile specialistilor care prevedeau un pret de vanzare cuprins intre 3,5 milioane si 5 milioane de dolari, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Aceasta nestemata de 6,16 carate, ce are o nuanta inchisa de albastru, a fost extrasa din mina de diamante Golconda din India. Diamantul a fost oferit prima data lui Elisabeth Farnese, fiica ducelui de Parma, in 1715, anul in care s-a casatorit cu Filip al V-lea al Spaniei.

Diamantul a fost transmis apoi intre membrii din sapte generatii ale familiei regale spaniole si, intrucat urmasii acestora s-au casatorit cu reprezentanti ai altor case regale europene, nestemata a calatorit de-a lungul secolelor din Spania in Franta, Italia si Austria.

Alte doua bijuterii au fost vandute marti la Geneva cu preturi ridicate, care au depasit estimarile specialistilor. Un inel cu un diamant oval de 50,39 de carate a fost vandut cu 8,1 milioane de dolari, iar un diamant rotund de 51,71 de carate a fost achizitionat cu 9,26 milioane de dolari.

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *