Un elvetian a recoltat un dovleac de 750 de kilograme

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dovleacElvetianul Beni Merier poate fi considerat pe buna dreptate regele bostanilor: el a castigat duminica, a sasea oara, concursul organizat in Elvetia pentru desemnarea celui mai mare dovleac recoltat, cu unul de circa 750 de kilograme, relateaza luni 7sur7.be citat de Agerpres.

Legumicultorul din Pfungen nu a reusit totusi sa isi depaseasca propriul record mondial, stabilit anul trecut in Germania cu un exemplar de 1.054 de kilograme. Valul de caldura estivala nu i-a permis dovleacului sa atinga asemenea proportii. Dovlecii au nevoie de multa apa si se dezvolta cel mai bine la temperaturi de circa 25 de grade Celsius, a spus Valerie Suter, organizatoarea evenimentului care a avut loc la Jona.

Alte tipuri de legume au profitat insa de caldura exceptionala din acest an. Este cazul castravetilor si morcovilor lui Jurg Wiesli din Dozwil. Clasat la doilea la categoria dovleci, el a inregistrat trei recorduri in Elvetia: pentru cel mai mare morcov (1,9 kilograme), cel mai mare castravete (7,6 kilograme) si cel mai mare Field Pumpkin (31,7 kilograme), soi de dovleac destinat consumului. Tot Jurg Wiesli a depasit recordul european la cea mai mare floare a soarelui, cu o „palarie” de 66 centimetri diametru, incheie 7sur7.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2