Un exemplar de vultur plesuv sur a fost salvat in Cipru. Acesta a revenit la vechea sa colonie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un vultur plesuv sur (Gyps fulvus), care a fost salvat de voluntari ecologisti dupa ce a fost gasit in dificultate pe o plaja stancoasa din Cipru, a fost eliberat in salbaticie, a anuntat joi organizatia nonguvernamentala de mediu BirdLife Cyprus, citata de agentia Xinhua, titreaza Agerpres.

”Vulturul a fost eliberat in urma cu aproape o saptamana din sediu (BirdLife) in Limassol si a fost monitorizat la fiecare doua ore”, a notat coordonatoarea proiectului BirdLife, Melpo Apostolidou.

Ea a declarat ca cele mai recente date primite de la transmitatorul radio atasat de corpul pasarii demonstreaza ca exemplarul de vultur a supravietuit si s-a reunit cu vechea sa colonie, in golful Episkopi din sud-vestul tarii insulare. Exemplarul de vultur a fost gasit la inceputul lunii septembrie intr-o zona stancoasa din golful Episkopi. El nu putea zbura si a fost transportat la un spital veterinar din Nicosia de voluntari ai BirdLife unde a fost ingrijit si hranit timp de trei luni.

Vulturul plesuv sur a devenit o specie pe cale de disparitie din cauza dezvoltarii asezarilor omenesti pe habitatul sau. O alta amenintare la adresa acestei specii o reprezinta utilizarea momelilor otravitoare contra vulpilor si a cainilor fara stapan, noteaza Xinhua.

Exemplarele de vultur plesuv sur se hranesc exclusiv cu animale moarte. Doar aproximativ 20 de astfel de pasari traiesc in prezent in Cipru. In urma cu 30 sau 40 de ani in tara insulara traiau mii de exemplare din aceasta specie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2