Un extract de spanac poate combate excesele alimentare

Un extract de spanac 100% natural are efecte promitatoare impotriva apetitului exagerat si poate contribui la prevenirea cresterii excesive in greutate, a indicat luni Universitatea din Lund (Suedia), relateaza AFP citat de Agerpres.

Charlotte Erlanson Albertsson, cercetatoare in medicina nutritiei, a dorit sa gaseasca un mod de a incetini digestia, pentru a atenua senzatia de foame intre mese. Cum ea nu se ocupa decat de molecule sintetice, a decis sa-l intrebe pe sotul ei, cercetator specializat in fotosinteza, daca exista o molecula naturala care poate provoca satietatea, a explicat universitatea intr-un comunicat.

Asa a ajuns la tilacoide, structuri ale frunzelor verzi despre care se crede ca incetinesc digestia lipidelor, punand la lucru intregul intestin, ceea ce duce la eliberarea suplimentara de hormoni ai satietatii.

Cercetatoarea a ales ca sursa de tilacoide spanacul. ‘Totusi, nu este suficient sa mananci spanac. Frunzele trebuie maruntite, filtrate si centrifugate pentru a elibera tilacoidele din celule, pentru ca organismul nostru nu le poate separa direct’, se precizeaza in comunicatul universitatii.

Astfel, 15 persoane care au luat in fiecare dimineata pudra de spanac diluata in apa au afirmat ca le-a fost mai usor sa reziste tentatiilor pe parcursul diminetii sau al dupa-amiezii, dificil de invins pentru cei care vor sa-si tina sub control greutatea.

Cei 15 ‘au constatat ca le e mai usor sa se limiteze la trei mese pe zi, in comparatie cu grupul de control, care a baut o solutie fara substanta activa’, se mentioneaza in comunicat. Mai mult, primii 15 aveau si niveluri mai ridicate de hormoni ai satietatii in sange.

Ramane de descoperit ce substanta anume genereaza aceste efecte, intrucat tilacoidele din spanac contin ‘sute’ care ar putea determina atenuarea senzatiei de foame, afirma cercetatoarea suedeza

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1