Un fermier australian care a omorat un crocodil de 100 de ani, amendat cu 10.000 de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un fermier australian care a impuscat mortal un crocodil “emblematic” de 100 de ani pentru se saturase sa-i fie omorate vitele pe care le avea in grija a fost amendat cu 10.000 de dolari australieni (8.000 de dolari americani), relateaza vineri DPA, informeaza AGERPRES.

Crocodilul de 5,2 metri lungime a fost impuscat intre ochi intr-un rau de langa o ferma din Rockhampton, in statul central Queensland, in luna septembrie a anului trecut.

Luke Stephen Orchard, in varsta de 31 de ani, a pledat vinovat la tribunal, dar a explicat ca se saturase ca acesta sa-i omoare viteii. Barbatul a argumentat ca nu a facut decat sa protejeze vitele de la Statia de cercetare Belmont, unde lucra.

Procurorul Jess King a declarat curtii ca expertii au estimat ca aligatorul avea in jur de 100 de ani, ceea ce facea ca el sa fie semnificativ din punct de vedere cultural pentru regiune.

Crocodilii sunt animale protejate in Australia. Ei nu pot fi omorati fara autorizare din partea autoritatilor care supravegheaza fauna salbatica decat daca reprezinta un pericol iar pedeapsa pentru uciderea crocodililor “emblematici”, care au peste cinci metri lungime, este mai mare.

Expertii in fauna salbatica au avertizat ca moartea crocodililor mari ar crea un vid de putere in ecosistemul raurilor locale, ceea ce ar face ca crocodilii mai tineri sa devina mai agresivi in conditiile in care se lupta pentru dominarea teritoriului.

Rowan King, avocatul lui Orchard, a declarat ca proprietatea pe care lucra fermierul se intinde pe 13 km de-a lungul raului Fitzroy, care reprezinta principala sursa de apa pentru vitele aflate in grija lui.

Departamentul de mediu nu a primit insa niciodata o sesizare oficiala privind faptul ca vitele de pe proprietate sunt ucise, a fost informata instanta.

“Stiati ca era un animal protejat, stiati ca exista o procedura prin care prezenta animalului pe proprietate putea fi raportata autoritatilor”, a declarat la motivarea verdictului judecatorul Jeff Clarke.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2