Un foc de arma s-a auzit aseara in apropiere de Bistra. Cei vizati au reusit sa se faca nevazuti


Un foc de arma s-a auzit aseara la frontiera de stat pe directia localitatii Bistra. Politistii de frontiera au incercat sa opreasca mai multi traficanti de tigarete insa acestia au reusit sa se faca nevazuti.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Colegii nostri au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Bistra, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii. Imediat, s-a actionat pentru interceptarea celor in cauza, folosind somarea prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au incercat sa fuga. Astfel, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, tragand un foc de avertisment in plan vertical, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au supus, dispersandu-se in directii diferite.”

Radu Lungu a mai precizat faptul ca, imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre eveniment. La fata locului au fost descoperite 12 colete cu tigari care au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.936 pachete tigari, in valoare de aproximativ 70.000 lei.
Acum, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la finalizare urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Contrabanda si la Straja

Si politistii de la Brodina, judetul Suceava, au descoperit in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Straja, mai multe colete cu tigari abandonate. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.500 pachete, de provenienta ucraineana, in valoare de 157.950 de lei.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.”

Informatii si foto furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1