Un fost oficial chinez de la caile ferate a fost condamnat la moarte pentru coruptie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un fost oficial de la caile ferate din China a fost condamnat miercuri la moarte pentru coruptie, dar pedeapsa va fi comutata in inchisoare pe viata, dupa doi ani de buna purtare, potrivit mass-media, acesta fiind cel mai recent caz dintr-o serie de cazuri de coruptie care au afectat reteaua feroviara din tara asiatica, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Wen Qingliang a fost concediat din functia de director al biroului de cai ferate din orasul Kunming /sud-vest/, in 2011, pentru probleme ‘disciplinare’, eufemismul uzual pentru coruptie in China.

Potrivit tribunalului din Beijing, Wen a luat mita in valoare de peste 20 milioane de yuani (3,3 milioane de dolari) intre 2005 si 2011 pe cand lucra in provincia Shanxi, in schimbul favorizarii unor companii care aveau legatura cu proiecte in domeniul cailor ferate, a transmis agentia Xinhua.

Condamnarea sa la moarte va fi comutata dupa doi ani, a adaugat Xinhua, ceea ce inseamna ca dupa doi de buna purtare el va avea o condamnare pe viata. Comutarea pedepsei a fost acordata deoarece autoritatile au recuperat o mare parte din castigurile ilicite ale inculpatului.

Iubita lui Wen, Zhong Hua, care este acuzata de complicitate cu acesta, va fi judecata separat. Caile ferate din China au intrat in atentia oficialilor din combaterea coruptiei si a publicului dupa un scandal in care fostul ministru al cailor ferate Liu Zhijun a fost acuzat de coruptie si abuz de putere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2