Un ghid despre siguranta utilizarii internetului de catre elevi va fi distribuit in scoli

home camp2
home camp2
home camp2

Un ghid practic pentru profesori si parinti despre folosirea in siguranta a internetului de catre copii a fost lansat marti la un eveniment organizat la Bucuresti de organizatia Salvati Copiii pentru a marca Ziua Sigurantei pe Internet, volumul urmand sa fie distribuit in scoli, informeaza Agerpres.

Ghidul scolar a fost dezvoltat de catre consortiul Sigur.Info si avizat de Ministerul Educatiei Nationale pentru utilizarea sa la orele de clasa de catre cadrele didactice.

Volumul contine atat informatii teoretice, cat si aplicatii practice pentru a promova utilizarea in siguranta a internetului de catre elevi. Scopul ghidului este acela de a furniza resurse usor de inteles cadrelor didactice si adultilor care doresc sa lucreze cu copiii si tinerii pe tematica utilizarii sigure si eficiente a internetului. Varianta online a ghidului poate fi regasita pe site-ul www.sigur.info.

Conform raportului Internet Helpline, dintre cele peste 2.400 de cazuri primite de consilieri, peste un sfert aveau in vedere probleme privind confidentialitatea si datele personale pe internet, in timp ce peste 250 aveau legatura cu cyberbullying (hartuire online). Ghidul este cu atat mai necesar cu cat varsta copiilor care folosesc internetul, pe calculator sau pe dispozitive mobile, scade de la an la an.

spas-baia-mare-greentin-activitati-consiliere-familii-monoparentale

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *