Un istoric scotian descopera ”prima autobiografie a lui Hitler”, scrisa inainte de ”Mein Kampf”

Reclame home 1
Reclame home 1

hitlerPrima biografie a lui Adolf Hitler, care il prezenta in 1923 drept „salvatorul Germaniei” si il compara cu Iisus, pare sa fi fost scrisa de catre viitorul dictator insusi, afirma un istoric scotian, informeaza AGERPRES.

”Adolf Hitler: Sein Leben und seine Reden” (Adolf Hitler: viata si discursurile sale), a fost prima biografie majora a lui Hitler si a fost semnata de Victor von Koerber, relateaza AFP.

Istoricul Thomas Weber, de la Universitatea din Aberdeen, a descoperit documente pastrate in arhivele din Africa de Sud, care arata ca aceasta carte a fost scrisa intr-un mod „aproape sigur” de catre Hitler insusi ca un „act fara rusine, dar inteligent, de autopromovare”.

„Cartea, care include si o serie de discursuri ale lui Hitler, contine afirmatii extravagante, precum faptul ca aceasta ar trebui sa devina „noua Biblie” a epocii, releva istoricul intr-un comunicat de presa. El a mentionat, de asemenea, prezenta cuvintelor „sfant” si „nastere” in aceasta carte, care compara intrarea in politica a lui Hitler cu invierea lui Iisus.

„Descoperirea ca ea a fost, de fapt, scris de Hitler insusi demonstreaza (…) intelegerea proceselor si istoriilor politice inainte de a scrie ceea ce este considerat prima sa autobiografie, +Mein Kampf+”, adauga Thomas Weber, profesor de istorie si afaceri internationale si cercetator invitat la Universitatea Harvard.

El a explicat ca a descoperit aceste documente prin examinarea arhivelor lui Victor von Koerber, autorul oficial al acestei biografii, la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, in timp ce facea cercetari pentru noua sa carte despre modul in care Hitler a devenit nazist.

„Am gasit o marturie semnata si facuta sub juramant a sotiei editorului cartii, care a declarat ca Victor von Koerber nu a scris cartea si ca Hitler l-a intrebat pe generalul Ludendorff (un aliat in timpul loviturii de stat esuate din 1923), daca ar putea gasi un autor conservator fara legaturi cu partidul nazist pentru a o semna”, spune istoricul.

„Am gasit, de asemenea, o declaratie a lui Koerber, precum si o scrisoare pe care a scris-o unui barbat cu care a fost inchis intr-un lagar de concentrare, oferind detalii despre scrierea cartii de catre Hitler”.

Un alt document redactat de Koerber si datand din 1938 indica faptul ca aceasta carte a fost scrisa „la initiativa si cu participarea activa a lui Adolf Hitler”.

Biografia contine, de asemenea, prima de referinta la „trezirea politica” a lui Hitler intr-un spital militar, ceea ce ”va fi repetat termeni aproape identici in Mein Kampf”, a mai spus istoricul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole