Un koala afectat de canicula a oprit un grup de ciclisti pentru a primi apa

Un koala insetat, pe fondul temperaturilor de 40 de grade Celsius din sudul Australiei, s-a apropiat de un grup de ciclisti si a baut apa din toate sticlele care i-au fost oferite, relateaza sambata DPA, care citeaza media australiene, titreaza Agerpres.

Ciclistii aflati in apropiere de Adelaide au observat exemplarul de koala care statea in mijlocul drumului, iar cand au oprit acesta s-a apropiat de ei si a parut sa ceara apa, dupa cum a povestit vineri pentru 7news.com Anna Heusler. “Evident, am oprit pentru ca voiam sa-l mutam din drum”, a spus ea. “Eu am oprit bicicleta, iar el a venit la mine – foarte repede pentru un koala – si in timp ce i-am dat sa bea din toate sticlele noastre cu apa, s-a urcat pe bicicleta mea. Niciunul dintre noi nu a mai vazut asa ceva”, a adaugat Heusler.

O inregistrare video publicata de Heusler pe contul sau de Instagram (@bikebug2019) a fost vizualizata pana sambata de peste 96.000 de ori.

Incendiile de vegetatie care au devastat Australia de Sud si coasta de est a continentului in ultimele trei luni s-au soldat cu moartea a cel putin 2.000 de exemplare de koala, conform datelor prezentate la inceputul lunii decembrie in Parlament. Animalele au murit fie in incendii, fie din cauza infometarii si a deshidratarii rezultate, dupa cum a declarat la acea vreme activistul de mediu si totodata presedintele North East Forest Alliance (NEFA), Dailan Pugh.

Directorul Total Environment Centre, Jeff Angel, a avertizat ca supravietuirea koala este la nivel de situatie de urgenta din cauza incendiilor de padure. “Cerem Guvernului sa faca mai mult si rapid”, a declarat el sambata pentru News Ltd. Ministrul Mediului din Australia, Sussan Ley, a declarat ca pana la 30 de procente dintre exemplarele de koala din regiunile afectate de incendii din statul New South Wales au pierit.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1