Un lider separatist Catalan, care a intrat in greva foamei, a fost admis vineri la infirmeria inchisorii Lledoners

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Un lider separatist catalan, care a intrat in greva foamei in urma cu doua saptamani, a fost admis vineri la infirmeria inchisorii Lledoners, in nord-estul Spaniei, unde este in asteptarea procesului sau, a facut cunoscut medicul acestuia, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

„Desi se afla in stare stabila, din cauza timpului care a trecut (de la intrarea in greva foamei), a fost necesar ca Jordi Turull sa fie transferat la infirmeria centrului penitenciar”, a scris pe Twitter Jaume Padros, medicul sau personal.

Fost „ministru” al guvernului regional catalan, unde a ocupat functia de purtator de cuvant, Jordi Turull se afla in arest provizoriu la Lledoners, in apropiere de Barcelona.

La 1 decembrie, el a intrat in greva foamei, gestul sau fiind urmat de alti fosti responsabili separatisti incarcerati.

Ei denunta in special „comportamentul incorect si arbitrar” al Tribunalului Constitutional pe care il acuza ca le blocheaza recursul pentru a-i impiedica sa se adreseze justitiei europene.

Procesul lor este asteptat la Madrid la inceputul lui 2019. In total, vor fi judecati 18 lideri separatisti, dintre care noua sunt in arest provizoriu.

La inceputul lui noiembrie, Parchetul a cerut pedepse grele cu inchisoarea pentru acestia, mergand pana la 25 de ani in cazul fostului vicepresedinte al guvernului catalan Oriol Junqueras, si el inchis la Lledoners.

Foto: VOA News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2