Un manuscris cu versurile piesei ”Your Song” a lui Elton John va fi scos la licitatie la New York

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un manuscris care contine versurile scrise de mana ale melodiei ”Your Song” a lui Elton John va fi scos la licitatie la New York si se estimeaza ca va obtine sute de mii de dolari, potrivit Reuters, titrat de Agerpres.

Compusa de vechiul sau colaborator Bernie Taupin, balada romantica ”Your Song” a fost primul succes al cantaretului britanic in anii ’70 si a ramas unul dintre cel mai cunoscute cantece ale sale. Nelipsita din concertele artistului, melodia a mai fost interpretata de-a lungul anilor de cantareti precum Frank Sinatra, Petula Clark, Al Jarreau sau Lady Gaga.

Casa de licitatii Bonhams a precizat vineri ca versurile, scrise cu cerneala albastra si semnate B. Taupin, sunt “prima si singura versiune originala” a melodiei.

Documentul va fi scos la licitatie la 19 noiembrie la New York de prima sotie a lui Taupin, Maxine. Bonhams nu a dorit sa faca o estimare precisa, dar a precizat ca se asteapta ca versurile sa se vanda contra unei sume de sase cifre.

Potrivit unor interviuri acordate de Elton John in anii ’70, dupa ce Taupin i-a trimis versurile a avut nevoie de doar 10 minute sa compuna o melodie pentru ”Your Song”.

In 2013, John a declarat pentru revista Rolling Stone ca este ”un cantec perfect. Devine mai bun cu fiecare interpretare… Aveam 22 de ani, iar el 19, si ne dadea o atat de mare incredere”.

Versurile melodiilor, in special daca sunt scrise de mana, sunt foarte cautate de colectionarii de suvenire din lumea rock-ului. Textul original al melodiei ”Like a Rolling Stone” de Bob Dylan s-a vandut pentru suma de 2 milioane de dolari la o licitatie care a avut loc la New York in 2014.

Alte versuri compuse de Taupin, printre care versiunea rescrisa a ”Candle in the Wind” pentru funeraliile printesei Diana de la Londra din 1997, vor fi vandute in cadrul unei alte licitatii care va avea loc la 9 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2