Un maramuresean anunta apropierea unei noi crize financiare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul maramuresean independent, Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica, apreciaza ca o noua criza financiara va izbucni anul viitor, date fiind semnele ce vin dinspre Statele Unite.

„O sa vina criza. Si cum in ultima suta de ani toate crizele globale s-au declansat in SUA, asa se va intampla si acum. Exista o tendinta de supraevaluare a activelor companiilor americane. De aici rezulta o oarecare volatilitate si instabilitate, care, ciclic, la o perioada de sapte-zece ani de zile, genereaza o mare criza.

In lume sunt peste 350.000 de miliarde de titluri de valoare. E clar ca ele nu mai au niciun corespondent in aur sau valute. Sunt doar niste baloane care, in curand, vor face poc”, a spus Borza, la dcnews.ro, avansand ideea ca va debuta in a doua jumatate a anului viitor.

„Criza se apropie. Ea va debuta in a doua jumatate a anului 2019 si va ajunge la apogeu in 2020. Noi cum pregatim Romania de criza? Cu pomeni electorale, indemnizatii, ajutoare sociale, salarii si pensii mai mari, deficite bugetare si de cont curent, inflatie de 5% si datorii de 94 miliarde de euro.

Exista foarte multa autosuficienta si mediocritate in sectorul public. Muncim putin si prost, dar vrem sa fim platiti ca in Occident. In economia reala avem un deficit de 500.000 de locuri de munca, in special pe zona industriala si de productie. Invatamantul profesional e sublim, dar lipseste cu desavarsire „, a adaugat Remus Borza.

Mai multe pe adevarul.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2