Un maramuresean ar putea deveni membru in Consiliul Local din Dublin

Reclame home 1

Marius Marosan, un consultant financiar de 36 de ani din Sighetu Marmatiei, care in 2008 a poposit in Irlanda, ar putea deveni membru in Consiliul Local din Dublin (Irlanda), scrie romaniaexpres.com.

La inceput, planul lui era sa petreaca doua saptamani de concediu pe meleagurile celebrilor scriitori Bram Stoker si Oscar Wilde, nicidecum sa se stabilesca acolo.

“Cel mai mult mi-a placut in Irlanda oportunitatea de a calatori foarte des. Sunt foarte pasionat de calatorii, istorie, cultura si traditii culinare, iar locuind aici am avut posibilitatea financiara de a vizita aproape toata Europa. In plus, un lucru pe care nu-l poti cumpara si de care am avut parte in Irlanda este demnitatea, demnitate pe care simti ca o pierzi cand ajungi in Romania”, afirma cu o oarecare tristete Marius Marosan.

Implicarea lui in comunitate a culminat anul acesta cu prezentarea la alegerile locale din Irlanda, care vor avea loc vineri 24 mai, cu doua zile inainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Cativa irlandezi i-au propus sa-si depuna candidatura pentru alegerile locale din Irlanda. Sigur ca, din postura de consilier local ar putea fi de un si mai mare folos oamenilor si in mod deosebit comunitatii romanesti. Pana la urma a ales varianta candidaturii ca independent, in ciuda faptului ca era constient de dificultatea de a-ti face singur campanie electorala.

“Fac parte dintr-un grup de lucru cu senatori din mai multe partide. Pe rand au incercat sa ma convinga sa ma inscriu in partidele lor, chiar inainte sa imi anunt candidatura. Nu am vrut sa se supere vreunul pe mine, asa ca am ramas apolitic. Cand am decis sa candidez, am vrut sa continui munca pe care am facut-o pana acum ca si voluntar, fara a fi nevoit sa urmez indrumarile sau indicatiile unui partid politic, asa ca am decis sa candidez independent”, a spus Marius Mrosan in dialogul purtat cu ziarul Romania Expres.

Romanul a fost incurajat de prieteni si de cunostintele care au aflat ca vrea sa-si depuna candidatura. Pana si ambasadorul Romaniei in Irlanda, Manuela Breazu, l-a apreciat pentru aceasta initiativa.

De mentionat ca Marius Marosan a primit in 2016 titlul de “Good Citizen”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *