Un mesaj lansat în mare din Rhode Island în anul 2018, descoperit în insulele Azore

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O sticlă de plastic, conţinând un mesaj lansat în mare în anul 2018 din statul american Rhode Island, a călătorit cel puţin 2.400 de mile marine (4.445 de kilometri) şi a fost găsit pe 8 iunie de un tânăr pescar din insulele Azore, a anunţat miercuri cotidianul The Boston Globe, citat de EFE, informează AGERPRES.

Christian Santos, un tânăr de 17 ani care pescuia în largul mării, a observat că o sticlă de plastic care plutea pe apă avea în interiorul ei o coală de hârtie. A deschis-o şi a descoperit mesajul scris de un băiat de 13 ani din Vermont, care şi-a petrecut o vacanţă în Rhode Island.

 

“Este Ziua Recunoştinţei. Am 13 ani şi îmi vizitez rudele din Rhode Island. Eu sunt din Vermont. Cine o găseşte să-mi trimită un e-mail pe adresa messageinbottle2018@gmail.com”, a scris adolescentul american în acel mesaj.

Christian Santos, un apărător al mediului care practică pescuitul recreativ, a declarat pentru acelaşi cotidian american că a scos din apă sticla din plastic împreună cu mai multe pungi, năvoade şi resturi de bărci.

“Am scos-o din apă şi am găsit bileţelul în interior”, a spus tânărul din Azore, care a dezvăluit că a fost extrem de atent, întrucât nu dorea să distrugă bucata de hârtie. “Am zis că ar fi interesant să o arăt mamei mele”, a adăugat el.

Potrivit The Boston Globe, Christian Santos practica pescuitul în largul insulei Sao Jorge, din arhipelagul Azorelor, atunci când a găsit sticla, după doi ani şi jumătate de când aceasta fusese aruncată în mare. Întâmplător, familia lui a locuit în Boston, un oraş din statul american Massachusetts, situat în apropiere de Rhode Island, dar s-a mutat în Portugalia când el avea cinci ani.

Mama tânărului, Molly, a contactat cotidianul menţionat pentru a îl informa în legătură cu această descoperire, dar, întrucât nu a primit imediat un răspuns, a încercat prin intermediul reţelei de socializare Facebook să îl localizeze pe băiatul care aruncase mesajul în mare.

“Dacă ştii pe cineva care trăieşte la Vermont, spune-i să împărtăşească această întâmplare, pentru a putea să îl găsim pe băiat. Este extraordinar ceea ce s-a întâmplat”, a scris Molly într-un mesaj publicat pe Facebook în data de 8 iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2