Un mexican a fost arestat in Galapagos cu 11 iguane ascunse in rucsac

PNL

IguanaUn mexican a fost arestat si plasat in detentie preventiva in Galapagos in momentul in care incerca sa scoata din arhipelagul ecuadorian 11 iguane, specii protejate, ascunse in rucsac, a informat luni Ministerul Mediului citat de AFP.

Presupusul traficant, care, potrivit autoritatilor, avea antecedente similare in Noua Zeelanda, transporta noua iguane marine si doua terestre, de talie mica si endemice in acest arhipelag cu ecosistem fragil.

Judecatorul a ordonat arestul preventiv pentru infractiune impotriva florei si faunei, noteaza ministerul in comunicat, precizand ca cele 11 reptile urmau sa fie expediate in Uganda cu ajutorul altor persoane venite in insule sub pretext turistic.

Arestat la Puerto Ayora, pe insula Santa Cruz, individul, a carui identitate nu a fost precizata si care risca mai multi ani de inchisoare, va fi transferat pe continent intr-o inchisoare din Guayaquil (sud-vest) in asteptarea instrumentarii dosarului, a precizat sursa.

Autoritatile ecuadoriene investigheaza posibilitatea unei apartenente “la o retea internationala” de traficanti cu specii protejate. In 2013, un german a fost condamnat la patru ani de inchisoare dupa ce a incercat sa scoata din Ecuador patru iguane ascunse in bagaj.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1