Un militar francez a fost ucis in timpul unei operatiuni in Mali

home camp2
home camp2
home camp2

Un militar francez a fost ucis in timpul unei operatiuni in Mali, sambata, dupa “declansarea unei incarcaturi explozive improvizate la trecerea vehiculului sau blindat”, a anuntat Presedintia franceza intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Victima, generalul de brigada Ronan Pointeau, facea parte din Primul Regiment Spahi din Valencia (sud), un regiment blindat al armatei franceze moderne, numit anterior Regimentul Spahi marocan 1.

La randul sau, ministrul francez al apararii, Florence Parly, a anuntat ca se va deplasa “foarte curand in Mali, pentru a discuta cu autoritatile acestei tari”. Presedintele francez Emmanuel Macron a salutat “sacrificiul” militarului, indreptandu-si “gandurile catre camarazii sai angajati in operatiunile din Sahel”, “precum si fratii lor de arme din armatele tarilor din Sahel, care platesc un tribut greu in lupta impotriva terorismului”.

Vineri, 49 de soldati din Mali au fost ucisi langa Menaka (nord-estul Mali) in timpul unui “atac terorist” atribuit jihadistilor. Acest atac a fost unul dintre cele mai sangeroase suferite de armata Mali.

Romania participa din luna octombrie cu 120 de miliari la misiunea ONU de mentinere a pacii din Mali (MINUSMA), unde gruparile jihadiste avand legaturi cu al-Qaida pun probleme mai ales in nordul si centrul tarii.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *