Un ministru din Guvernul Ponta 3, facut “varza de Bruxelles” de Mircea Dolha

Actorul Bogdan Stanoevici, ministrul desemnat pentru conducerea Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, a fost avizat printr-un vot dat din galop de Comisia parlamentara pentru romanii de pretutindeni, scrie gandul.info.

Vorbind degajat si dand impresia ca a venit cu lectiile facute, „fostul membru al grupului muzical Song a fost intrerupt brutal de deputatul PNL, Mircea Dolha: „Sunteti varza de Bruxelles! Sunteti pe langa subiect total”.

Stanoevici tocmai lasase sa se inteleaga ca minoritatea romana din Serbia este totuna cu vlahii, lucru care contravine flagrant cu politica Romaniei fata de minoritatea noastra din Serbia, unde autoritatile tocmai asta vor: ca romanii sa se declare vlahi la recensamant.

Stanoevici vorbise despre minoritatea romaneasca din Serbia si despre faptul ca sarbii le zic vlahi la toti romanii, pentru ca nu au tradus termenul roman in limba sarba, si ca asta si sunt de fapt romanii din Serbia – vlahi.

„Sarbii tocmai asta doresc, ca romanii sa se inregistreze vlahi la referendum, este o gaselnita a lor ca sa nu le mai acorde drepturile. Va rog sa va inchideti intr-o camera, 24 de ore, cu specialistii dumneavoastra de la minister. Nu este o problema a nu sti, problema este cand jucati un rol ca si cum stiti. Acest Departament nu este o gluma”, l-a pus la punct Dolha pe viitorul ministru al Romanilor de Pretutindeni.

„Ma bucur foarte mult de sutul pe care l-am primit. Vlahii sunt romani si asa trebuie sa fie, eu incercam sa spun cum vad sarbii problema”, a incercat Stanoevici sa dreaga busuiocul, el explicandu-i lui Dolha, dupa sedinta, ca a spus de trei ori ca vlahii sunt romani si nu invers, dar ca probabil nu a fost inteles.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1