septembrie 19, 2021

Un muzeograf din Baia Mare, consultant la filmările spotului pentru TIFF 2021

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa de producție Libra Film din București a organizat în perioada 21-22 mai producția spotului video de promovare a Festivalului Internațional de Film TRANSILVANIA – TIFF, ediția 20. Cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România va avea loc în Cluj Napoca în perioada 23 iulie – 2 august.

Filmările pentru spotul publicitar au avut loc în localitățile Medieșu Aurit și Cluj Napoca. La Medieșu Aurit (jud. Satu Mare), la Rezervația Arheologică “Cuptoarele Dacice de la Medieșu Aurit”, au avut loc filmările din prima zi. Aici a fost amenajat un sat și un han dacic. În Cluj-Napoca filmările au avut loc noaptea, în Pădurea Hoia.

Pentru acuratețea reconstituirii unui sat din acea perioadă, atât din punct de vedere arheologic, cât și vestimentar, organizatorii au colaborat, ca și consultant istoric, cu dr. Marius Ardeleanu, arheolog la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare, bun cunoscător al realităților dacice de acum 2.000 de ani. La filmări au fost prezenți, ca și figuranți, aproximativ 35 de oameni din partea asociațiilor de recosntituire istorică Asociația Culturală Omnis Barbaria (Baia Mare) și Asociația Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca).

dr. Marius Ardeleanu, muzeograf 
Foto: Raluca Ioanovici.

sursă text: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

Link spot oficial TIFF 2021:

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2