Un nou atac cibernetic masiv detectat in Germania: 18 milioane de adrese e-mail au fost piratate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile germane investigheaza piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care circa 3 milioane apartin unor cetateni germani, a anuntat joi publicatia Der Spiegel in editia sa online, citata de agentia EFE, transmite Agerpres.

Dar distributia exacta pe tari a acestor conturi de e-mail este greu de determinat, intrucat multe dintre adrese au extensia internationala ‘.com’.

Acest atac cibernetic il depaseste ca amploare pe cel detectat la sfarsitul anului trecut de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informatiei (BSI), care a informat si in luna ianuarie despre furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail.

Acest organism a pus atunci la dispozitia utilizatorilor un instrument online pentru a verifica daca adresele lor se numara printre cele afectate. De asemenea, BSI i-a sfatuit sa-si schimbe parolele, indeosebi pe retelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preintampina orice escrocherie, mai ales daca folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.

Potrivit autoritatilor judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent si unele sunt folosite la ora actuala pentru activitati ilegale, cum ar fi trimiterea masiva de spamuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2