Un nou Cod galben de furtuni in Maramures

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica accentuata si cantitati de apa insemnate, valabila din dupa-amiaza zilei de miercuri in mai mult de jumatate din tara, informeaza AGERPRES.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 13 iunie, ora 14:00 – 15 iunie, ora 8:00, in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, in jumatatea de vest a Munteniei si in zonele de munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 60 – 80 l/mp, indeosebi in sud-vest si in zona montana.

ANM precizeaza ca, in restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafete mici, in special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

Pe de alta parte, incepand de marti, de la ora 20:00, si pana miercuri, la ora 14:00, va fi in vigoare o informare meteo de vreme rea la nivelul intregii tari. Astfel, in intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Maramures, nordul Moldovei, local in Transilvania, Crisana si Banat, precum si in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni.

In aceste zone vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care vor lua aspect de vijelie, si conditii de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 15 – 20 l/mp si, izolat, 30 – 40 l/mp, noteaza ANM.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2