Un nou dosar penal pentru Traian Basescu

home camp2
home camp2
home camp2

traian basescuTraian Basescu este cercetat, in dosarul “Casa din Mihaileanu”, pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii. Judecatorii care au decis redeschiderea urmaririi penale in acest dosar sustin, in motivarea deciziei, ca ancheta a fost suspendata intrucat Basescu a beneficiat de imunitate, in calitate de presedinte, dar precizeaza ca faptele nu s-au prescris, anunta romaniatv.net.

Magistrații de la Judecatoria Sectorului 1 au confirmat decizia procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a urmaririi penale in dosarul “Casa din Mihaileanu”, in care este implicat fostul președinte Traian Basescu.

In motivarea magistratilor se arata ca procurorii Parchetului au cerut instantei sa confirme reinceperea anchetei cu privire la modul in care fostul sef al statului a obtinut, in perioada in care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala, Traian Basescu urmand sa fie cercetat pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii, arata Judecatoria Sectorului 1.

Potrivit documentului, judecatorii explica faptul ca Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Traian Basescu avand in vedere calitatea acestuia de presedinte al Romaniei, functie pe care a ocupat-o in perioada decembrie 2004 – decembrie 2014, timp in care acesta a beneficiat de imunitate.

Judecatorii precizeaza ca, in conditiile in care Traian Basescu nu mai este sef al statului de la sfarsitul anului 2014, “a disparut cauza care a impiedicat desfasurarea urmaririi penale”.

In anul 2002, pe vremea cand era primar general al Capitalei, Traian Basescu a primit dreptul de a sta cu chirie intr-o vila de pe strada Ștefan Mihaileanu, dupa care, in 2003, el a depus o cerere pentru a cumpara un intreg etaj al imobilului, pentru suma de 19.000 de dolari, cerere aprobata de Primaria Capitalei.

Traian Basescu a fost acuzat atunci ca nu avea dreptul sa cumpere o locuința de la stat, pentru ca el avusese in proprietate o casa achiziționata in București in 2002, pe care o donase fiicei sale. In anul 2005, Parchetul General a dispus neinceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, pentru savarșirea infracțiunilor de abuz in serviciu, uz de fals și fals in declarații.  Avocata lui Traian Basescu in acest dosar a fost atunci Elena Udrea.

Traian Basescu a spus, miercuri seara, ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca atunci cand si-a terminat mandatul de primar impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre “mici afaceristi” carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile.

“Daca am incalcat legea, voi raspunde, dar eu sunt convins ca am procedat corect si respectand legile (…) Daca instanta va considera ca Primaria si eu am interpretat legea gresit, ma voi supune si probabil voi reveni la starea de dinainte, nu ma voi opune”, a sustinut fostul presedinte.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *