Un nou episod din serialul “Contrabanda”: Peste 11.200 de pachete cu tigari confiscate in Maramures

In data de 14 octombrie, in jurul orei 01.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, au sesizat, in zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.

“Lucratorii nostri au monitorizat si cercetat zona, identificand traseul aparatului de zbor. Astfel, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Sarasau, a fost descoperit un colet ambalat in folie de culoare neagra, care continea tigari de provenienta ucraineana.

De asemenea, s-a luat masura informarii autoritatilor de frontiera din Ucraina despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului.

In urma inventarierii coletului a rezultat cantitatea de 270 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 3.200 lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

In cauza, politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

De asemenea, in data de 13 octombrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 05.30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau de la malul raului Tisa catre interiorul tarii colete cu tigari.

“Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestia au abandonat coletele si au sarit in apa raului Tisa, intorcandu-se inot pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz, in vederea cercetarii in comun a cazului.

La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a procedat la supravegherea si cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 22 de colete cu tigari”, se mai arata in comunicat.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 128.700 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1