Un nou proiect de reabilitare a Parcului Tineretului

Reclame home 1
Reclame home 1

Un nou proiect al Parcului Tineretului fost prezentat marti, 25 februarie, care vizeaza pastrarea Campului Tineretului ca o zona verde, in ciuda faptului ca exista un proiect mai vechi ce includea restaurante, fantani, dar si numeroase alei din beton, conform conducerii Primariei Baia Mare.

Valoarea investitiei este de aproximativ 4 milioane de lei. Faza I a proiectului (ce presupune Campul Tineretului si aleile din fata stadionului, precum si locul de joaca) se va finaliza in luna octombrie a anului 2014.

Proiectul mai include lucrari de decopertare, de drenare a terenului, adaugarea unor instalatii de irigatie, înierbare, o faza de plantare a circa 67500 de plante floricole anuale, bianuale si perene, urmand apoi construirea aleilor care vor fi situate perimetral, cu arbori plantati pe traseul acestora. De asemenea, locul de joaca din stanga Muzeului va fi echipat in paralel cu crearea zonei de skatepark de langa stadion.

Faza a-II-a presupune amenajarea spatiului situat intre Statuia Ostasului Roman si Stadion, pana la intrarea in cimitir, faza ce va fi abordata in 2015, intrucat anul acesta s-a finalizat proiectarea, urmand a se face licitatia, a adaugat Conducerea Primariei.

In cadrul proiectului s-a urmarit favorizarea zonelor acoperite de vegetatie si a pavajelor permeabile. Au fost indepartati deja 153 de arbori si arbusti insa se vor planta altii pentru a asigura densitatea compozitionala necesara, si anume 167 arbori si 100 de arbusti. Astfel numarul de arbori si arbusti indepartati depasesc numarul celor propusi.

O situatie ce ar putea incetini demararea lucrarilor o reprezinta prezenta pe spatiu a restaurantului Chios si a fostului patinoar, care a devenit proprietate privata cu cativa ani in urma. O posibila solutie data de conducerea Primariei ar fi o expropriere pentru utilitate publica, iar alta ar fi acceptul Consiliului Local de a prelua acest imobil.

Firma executanta a lucrarilor este SC AMI SA.

Raluca ÖSZ

Vezi aici articolul din martie 2012 ce vizeaza Campul Tineretului

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. Omul Revolutionar

    „SC AMI SA” sau „AMISA”?
    Daca cauti firma „AMI SA” nu o gasesti in acte cine stie poate ii infiintata in 2014 si atunci nu poate participa la licitatii dar „AMISA” exista in acte exista si in Baia Mare

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2